VESTA ( HESTIA)
Keşfedilmiş gök cisimleri içinde, yeryüzünden çıplak gözle gözlemlenebilen dördüncü asteroittir. Mars’a en yakın olan asteroit Vesta için “Kalbin ve Kutsal Ateş’in Tanrıçası” denir. Dolayısıyla cinsel konuları işaret ettiği düşünülmüştür. Kendine dönük bütünsel bir enerjisi olan Vesta odaklanmayı, arınmışlığı ve saflığın ifadesidir. Astrolojik olarak kişinin kalbine koyduklarını ve kalbinin sesini nasıl takip ettiğini gösterir. Hayatta ‘Ne için’, ‘Nelerden’ vazgeçebileceğimizi, uğruna feda edebileceklerimizi ifade eder. Merkezlenmiş ve korunmuş enerjiyi anlatır dolayısıyla içsel savunma mekanizmamızın ve bağışıklığımızın kalitesini anlatır.
Vesta, Yunan mitolojisinde ‘Hestia’ olarak bilinir ve Tanrı Zeus’un bakire ablasıdır. Esasında Vesta ’ya ait bir mitolojik bir veri yoktur. Tarihte Vesta ’nın heykellerinin veya resimlerinin yapılmadığı görülür. Günümüzde Vesta adına çizilen resimler Roma’daki Vesta bakireleridir. Bunlar ateşi muhafaza etmekle görevli 30 yıl boyunca tapınakta hizmet eden ve çok sıkı bir bakirelik yemini etmiş rahibelerdir. Vesta, aslında bekâretin kutsallaştırılmış halidir. Vesta bakireleri kutsal ateşi gözetirler. Bu ateş de ‘Sonsuz Alev’ olarak geçer.
Vesta kutsal ateşin ruhudur ve iç yaşamın sahiciliğidir. Vesta adeta örtülüdür ve mabet misali bir sığınaktır. İltica yeri aynı zamanda siyasi barış alanıdır. Enerjisi değişmez, sabit ve odaklanmış durumdadır. Her tapınakta ve evde bulunan ocak esasında Vesta’yı simgeler yani ‘Aile ocağı’ veya ‘yuvanın odağı’ olarak düşünülebilir. Aile hayatının kaynağı ve koruyucu enerjisidir. Hem ruhsal hem de fiziki açıdan kutsal alandır.
Vesta bulunduğu mekânın tanrıçasıdır. O mekânı korunmuş enerjisiyle güvende tutar. Vesta ’nın bekâreti aslında sessiz, hareketsiz alanın kişileştirilmiş halidir. Hareketsizlik, sükûnet, dinginlik ve sessizliktir. Vesta, ocağın muhafızı ve kutsal sunağın koruyucusu olarak içsel ruh ateşini muhafaza etmeyi gösterir. Tapınak Rahibesi Arketipi olan Vesta için ‘Bakirelik’ burada bir metafordur. Bu bekâret, kişinin kendi içinde ve özüyle bir bütün olması anlamındadır. Kişi en nihayetinde kendi içindeki enerjiyle tamamlanacaktır. Yunan mitolojisinde Vesta Satürn ve Rhea’dan doğan ilk çocuk olup, Zeus kardeşlerini Satürn’ün midesinden çıkardığında ise son çıkandır. Farklı Mitolojik kaynaklarda Vesta ‘ilk yutulan ve son kusulan’ çocuktur. Buda kendinde başlayıp yine kendinde bitmeyi anlamak için yerinde bir anlatımdır.
Vesta Burçlarda okumak için tıklayınız
https://miraastrolojiakademisi.com/vesta-hestia/